Ibland tårta och kyrka!

Nu närmar det sig! Idag är det 58 dagar kvar tills våran stora dag :)

Och här hemma håller det på för fullt med förberedelser. Rosor förs för glatta livet, färgdekorationer planeras, dukning kollas os.v
Och mamma jobbar vidare på dem fina tärnklänningarna!

Hon syr och hon syr :) Nu blir det dock semester för klänningarna i ungefär en vecka då vi ska på semester! Men mamma hälsar att högst troligt är klänningarna redo för nästa test-omgång veckan efter semester :) Ser vi med glädje fram emot!!


Och jag och robin åkte ut till vackra Mölle idag för att titta på kapellet som vi ska vigas i.




Tyckte verkligen det var jätte vackert! Kapellet ligger verkligen jätte fint och vi tror det kan bli supervackert när hösten kommer med sina färger i löven :)
Och vi fick informationsbrochyrer om kapellet och vykort och allt. Roligt att kunna läsa lite mer om historien bakom kapellet! Så valet av Vigselplats känns verkligen helt rätt! Vi är så nöjda! Ljus och fin, glädjekänsla och högtidskänsla fast även en lite mindre och mysig känsla! (Dock går det faktist in 150 personer!)

Vi testade att göra cupcakes med nya muffinsformar som jag beställde hem :


Ville ju ha lite stabilare formar, men ändå svarta. Hittade svarta med vita prickar på! Dock var dem lite större än vad jag är van vid, så nu blev det lite för lite smet i formarna, men ni får tänka er att cupcakesen ska vara högre på bröllopsdagen. Vad tycker ni?

Och vi har nu provat att baka våran bröllopstårta :) Var lite nervös då det var första gången jag gjorde en två våningstårta över huvudtaget! Och det var första gången jag hanskades med sockerpasta. och första gången vi gjorde marsipanrosor!

Ett tag blev det nästan blod,svett och tårar när jag hanskades med sockerpastan, tills jag lärde mig och då var det genast mycket lättare! Så räkna här bort att sockerpastan är lite fläckig och att pastan inte är jämn utan det är lite ''buckligt''. Och så får ni tänka er att rosorna sen kommer vara röda (med sockerpasta istället för marsipan) och löven lite mörkare gröna. (så tänk lite snällt, detta är ju faktist första gången vi över huvudtaget gör något sånt här!) Vad tycker ni om tårtan????



Tårtan fick givetvis gå igenom vårat 24 timmars test (allt måste klara att stå i ett dygn utan att bli dåligt för vi gör allt dagen innan) Och tårtan klarade sig bra. Hade inte sjunkit ihop något alls :) (dock drömde jag hela natten att den gjorde det!) och pastan var inte alls kladdig och rosorna var inte torra!
Och smakblaningarna gick bra ihop (Vi har ett lager med jordgubbs sylt, sedan ett laget med vaniljkräm och skivade jordgubbar ovanpå krämen) Dock tänker vi ta ett extra lager jordgubbar på den riktiga tårtan sen!
Men över lag så är vi nöjda!


SÅ.. det var lite var som hänt dom senaste dagarna! Det händer mycket vill jag säga!
Nu kommer vi som sagt åka till vackra öland för en veckas semester. Men vi vill påminna alla våra gäster som ännu inte tackat ja : Vårat O.S.A datum är den 3 Augusti, så det är snart dags att svara om ni ännu inte gjort det! (ta inte förgivet att vi gissar på om ni kommer eller ej) Ring, maila eller smsa oss så vi vet hur många som kommer. Och glöm för guds skull inte att säga till om ni har några allergier, det är lätt att glömma i det här lite smått kaotiska tillståndet ;) Glöm nu inte tacka ja till våran inbjudan!


Kramar Sandra & Robin



Smått och Gott ;)

Nu är det mycket små saker som håller på att fixas.


Beställde bland annat hem lite saker i går!

Köpte två ros utstickare för att göra egna marsipanrosor lite snabbare och enklare = gillar vi :) Och så beställde vi strössel, muffinsformar och lite annat för att testa, smaka och kolla hur det fungerar. När det kommer så ska vi åter igen baka lite cupcakes och även testa att göra själva tårtan ;) Är väldigt spänd på att testa att göra tårtan! Ska bli roligt!


Och min kära mamma jobbar på för fullt här med att göra tärnklänningarna!

Nu är båda klänningarna (nästan) utklippta och ska sys ihop. Snart blir det nog en provning till för mina fina tärnor! Är fortfarande helt imponerad över mamma, hur man klarar av att sy klänningar bara så där. Jag förstår ingenting när jag kollar :S Tur vi har henne :)

Fick även en liten gåva av kära mamma idag ^^

Ett presentkort till plantagen så jag kan köpa mina blommor till min brudbukett :) Ska ju göra den själv, och det känns jätte roligt att kunna köpa blommorna i en riktig blomsterbutik för då får man bäst kvalite på blommorna och då håller dem längre :) Tack finaste mamma! :)

På tal om blommor så har jag även börjar med projektet att göra pappersrosor. (som b.la tärnorna och näbbarna ska ha)

Gjorde fyra stycken idag (dem är bara i första stadiet här, alltså inte utvecklade eller färgade än)
Och ja ni ska få en beskrivning på hur man gör dem här rosorna sedan, jag lovar :) Men det kommer inte komma än på ett tag för just nu har jag annat att prioritera ;)



Och jag har även testat att måla naglarna igen. Letar fortfarande efter en look till the day!

Här är fem andra varianter. Hittade det röda nagellacket som jag tyckte passade väldigt bra för det är nämligen nästan identiskt med färgen på tärnornas klänningar! Lite roligt.
Vad tycker ni om dessa? Någon ni gillar??



Så det är väl lite av statusuppdateringen här. Det är som sagt mycket små saker som det hålls på med nu.
Syster har även hittat sin brudslöja som jag ska låna! Så nu kan jag snart testa mina olika idéer på brudfrisyren. Ska också börja leta på allvar efter en tiara som jag vill ha :) Och skor måste jag också fixa!
Idag är det 66 dagar kvar till vårat bröllop. Tjohoo <3<3



Kramar Sandra & Robin




Underkjolar, vin och småsaker!

Har haft två otroligt roliga dagar på hästveda, tuvärr hittade vi dock inte så mycket till bröllopet som vi hade tänkt oss.. Men så är det väl när man letar efter något? Men det blir att leta upp det på andra ställen istället!


Fick hem min underkjol under tiden jag var i hästveda så när man kom hem så fanns där ännu ett paket som väntade på en ;) Roligt!
Provade först bara underkjolen och när jag satte mig ner så stod klänningen rakt upp och jag tänkte bara ''nä, så här kan man inte ha det'', haha..
Men idag så provade jag med mammas hjälp klänningen igen med underkjolen. Blev otroligt fint med en underkjol som gjorde att kjolen fick lite mer volym, plus att klänningen inte blev för lång längre! Så vi behöver inte sy upp den = mindre jobb! Blev verkligen helt kanon! Och jag provade sedan att sitta igen och det gick helt galant när man bara såg till att inte sitta på stålringen ;) så det var inga problem alls. Det känns verkligen helt rätt. ÄLSKAR klänningen så, tycker om alla detaljer och dem kommer bli så snygg tillsammans med slöja, tiara och fin håruppsättning!! -Längtar-

Så nu ska vi köpa klädpåsar till klänningen så den kan hänga skyddad till den 24 September, Och så ska snälla mamma stryka till tyllet så den kommer helt till sin fullo på våran stora dag! Så när klänningen är strucken och fin så ska den ner i en klädpåse och köras iväg till min moster/gudmor Mija som ska förvara den tills kvällen innan bröllopet. Den kan inte hänga här för då finns det en risk att Robin ''råkar'' se den ;) haha! Tack Mija för att jag får ha min klänning hos er :)


Och idag hade jag tänkt att sätta mig ner och leta efter en tårtställning till bröllopet via ebay + att beställa lite småsaker från en annan sida så jag kan öva på att göra corsageblommor. (fick ju en liten extra slant av Robins farfar till bröllopet) Så tänkte att det är ju perfekt att köpa sådant för nu när lönen ännu inte kommit (plus att vi har en semester att betala för med den lönen)
Men så kom moster idag med vinet till bröllopet som vi beställt!



En massa vin som ska vara till våra fina bröllopsgäster. Så vi måste betala det nu, och då får pengarna gå till det (det är ju faktist bröllopet det med!) Så det blir inget ebay-handlande nu, men kanske att jag köper lite blomsaker/tårtsaker nu, för det är som sagt lite mindre kostnader + att jag behöver öva!
Men det är härligt att vinet är fixat i allafall ;)


Kramar Sandra & Robin




Brudklänningen är här!! :):)

Idag så kom min brudklänning! Otroligt snabb leverans! (knappt fyra veckor!) Var lite nervös när jag öppnade paketet, det här är ju ändå klänningen man drömt om i hela sitt liv, -tänk om den inte är så fin i verkligheten, tänk om den inte passar o.s.v
När vi fått upp klänningen så blev jag chockad över hur fin den faktist var! Och sedan fick jag på mig den (kära mamma fick hjälpa mig) Så kände jag hur skön den var att bära, och satt helt perfekt över brösten och allt!
När jag såg mej i speglen så var det precis som jag förväntant mig! Helt överlycklig och supernöjd var/är jag :)
Om två dagar så kommer underkjolen med, och så ska jag äntligen köpa ett par skor till. Sedan ska jag testa klänningen igen (tjohoo^^) och kolla hur längden blir :)
Gud vad det känns bra :):) Kan inte vänta på att få prova den igen! -Älskar den!!-


Så hela dagen idag har varit lite av en stor glädje för mig! :)
-Robin är nog mest bara nyfiken, efterssom han inte får se, haha-



Annars.. Min syster har provat klänningen (första stadiet)




Mamma kollar storleken och nålar lite. Syster älskade iallfall tyget och färgen (puh!)
Ska bli spännande att se nästa test då klänningen faktist är sydd! Och att få se min andra tärna när hon testar sin klänning (gör dem en och en just nu i detta stadiet iallfall)
Så det känns som ett steg i rätt riktning angående tärnklänningarna :)


Och i morgon åker vi med familjen till Hästveda Marknad. Mamma säljer ju alltid på den marknaden så det är en liten familjetradtion att vara där. Komma tidigt på första dagen, sätta upp stånd, packa upp tält. Sedan sälja hela dagen, äta gott och titta på marknad. Sedan tivili på kvällen och efter en natt sovandes i tält så säljer man hela dag två med och givetvis shoppar en massa roliga saker på marknaden innan man åker hem :)
Och denna gången så blir det givietvis att köpa en massa små saker till bröllopet <3
Så håll tummarna att vi hittar vad vi letar efter ;)

Jag har min brudklänning :)



Kramar Sandra & Robin



Herrkläderna är fixade!

Har/är ganska mycket nu! Ganska mycket känslor... Känns som det varit så mycket problem pgr att människor inte kan förstå att detta är VÅRAN dag utan bara gör det besvärligt och jobbigt för oss. Orkar inte hela tiden tjata,gnälla och be om att folk ska göra det vi vill.. Varför kan folk inte bara tänka lite : Det är våran dag, kan ni inte bara lägga undan lite av eran dyra tid och göra det vi önskar utan att ni ska ställa till det, gnälla och bråka?

Behövde bara få gnälla av mig lite :S Vissa människor bara ger oss en svår tid, trots att vi gör så mycket för dem, och är måna om att dem ska ha det bra trots att vi önskar lite av dem samtidigt. Men vissa människor tänker för mycket på sig själv istället för att kunna bara offra lite..


MEN sedan fick det otroliga guldklimpar också! T.ex Min mamma som stressar med affären, kryddor, målande och så vidare, tar sig tid att klippa och nåla klänningar så tärnorna kan få sina fina klänningar på våran stora dag :) Är så enormt tacksam över att jag har henne så nära mig :) Just nu ligger den ena klänningen färdignålad och väntar på att provas av min syster.. när det blir.. det vet jag inte...

Och vår andra tärna och våran marskalk har fått sådan otur att deras andra två vänner som också ska gifta sig, oturligt nog ska gifta sig på samma dag som oss!! Och som dem har våndads över detta, förstår dem helt! Fick en stor klump i magen när jag hörde det! Men dem är otroligt fina och lugnade ner oss genom att berätta att dem inte tänker lämna oss :) TACK säger jag ;) Tror vi alla har lyckats lösa det på bästa sätt nu, tråkit att det blivit så här, men jag tror vi kan få det att gå relativt bra ihop ändå!

Och igår så åkte Robin tillsammans med marskalken Mattias (han som ska leda mig in i kyrkan) och provade ut och bokade sina kläder! Robin och jag var inne för någon vecka sedan och då hittade han en del som han tyckte om, så han valde att det fick bli den butiken vi skulle hyra herrarnas kläder ifrån! (roligt nog så är det ca 100 meter ifrån där tärnan & marskalken bor) Så dem åkte dit i går, Robin hittade tydligen något ännu bättre än sist, och dem hittade något till Mattias som är marskalk, och sedan hyrde dem också till Robins bestmen Simon (han bor nämligen 50 mil bort, så dem tog bara hans mått) Dem säger att det blev bra, och jag tror på dem :) Det blir närmligen så att inte heller jag får se exakt vad Robin har på sig förrens i kyrkan ;)
Robin fick även en gåva från butiken:

Ett par fina manschettknappar! Han blev väldigt överraskad och glad ;)

Undertiden dem var och valde ut kläder (i en och en halv timme!) så gick jag och tärnan Hanna på Väla och strosade runder! Sedan möttes vi alla upp och åt lite mat (Fina människor som bjöd oss tillochmed!)
En riktigt trevlig dag blev det, och killarna blev nöjda!


Och så visade det sig att vi fått en lysningsgåva av Robins farfar, lite pengar till bröllopet! Vi blev väldigt överraskade och glada för hans gåva! Han kan inte komma ner till bröllopet så vi får komma upp någon gång efter bröllopet och visa bilder för honom! Tack för gåvan <3


Kramar Sandra & Robin




Armband!

Nu har jag fått tillbaka mitt armband som jag ska ha på bröllopet :)
Jag fick för några år sedan ett armband av min mamma, som har varit min mormors. Min mormor fick det armbandet i 20 års present av min morfar, så armbandet är ca 56 år gammalt!! Tycker jätte mycket om det armbandet, dels för att det är min mormors gamla födelsedagspresent, som hon sedan gett till mamma och så har jag nu fått det, och sedan är det jätte vackert!
Dock har armbandet alltid varit förstort för mig så vi har alltid sagt att vi ska gå och minska ner det, men det har aldrig riktig blivit av. Men när vi började planera bröllopet så sa jag att jag SKA ha det armbandet på våran stora dag! Så för ett par veckor sedan så tog jag med armbandet till en guldsmed och frågade vad hon skulle ha för att ta av ett ''löv'' så det blev mindre. Hon ville ha 150kr för att minska ner det plus att hon spände ut låset igen så det sitter extra mycket när man låser det, plus att hon putsade upp hela armbandet! Tyckte det var otroligt billigt så jag lämnade in det!

Och igår så var vi och hämtade det (tack vare finaste mamma) Och jag blev helt ställd över hur fint det var!!



Ett silverarmband i form av löv som sitter ihop så det blir som en kedja! Älskar verkligen armbandet!
Och guldsmeden tog av ett löv för då passade det perfekt på mig. Det lövet som hon tog bort putsade hon också upp och tog bort lödhacken på baksidan så att jag kan ha det ensamma lövet i en kedja eller mockaband runt halsen :)
Blev verkligen riktigt nöjd med resultatet!!! Kommer passa enormt bra med min klänning, det vet jag! :)
Vad tycker ni om armbandet??



Kramar Sandra & Robin



Lite omstrukturering!

Vi har pgr av lite tråkiga omständigheter bytat Robins Bestman. Det är numera robins (och även min för den delen) vän Simon Andersson som axlar den rollen! Alla är väldigt nöjda med hur det ligger till nu, Simon är glad över att få vara bestman och Robin är glad över att han ville ställa upp då dem är nära vänner. Så i slutändan så har det nu blivit bra igen :) Ser fram emot att få se dem tillsammans med marchalken i sina stilia utstyrslar :)


Vi tänkte också passa på att ge ett litet tips till på boende:

Om man är ett litet sällskap som ska åka så finns det t.ex Torekovs Camping, som har stugor att erbjuda.
Dem har bland annat 4 bäddstugor i prisklasser på 1300kr till 1500kr för två nätter! Är man då fyra så blir slutsummar inte nämnvärt dyr per person (mellan 300-500)
Dem har också 6 bäddstugor för 1800kr för två nätter, och slår man ut det på 6 personer blir det 300 per person.
Så det är ett litet extra tips. Gå in på deras hemsida för mer information www.firstcamp.se och tryck på Torekov.


Annars så finns det nog inte något konkret att berätta.
Vi har lyckats organisera så att på den stora dagen så kommer vi tjejer (brud, tärnor och näbbar) vara tillsammans ända fram till vigsel. Jag kommer sova hos min syster som är den ena tärnan och hennes två döttrar är ju våra näbbar. Och min andra tärna Hanna kommer kanske också sova över där, annars kommer hon till oss på morgonen. Så kommer vi ha en riktig mysstund med frukost, och sedan fixa till oss (hjälpa varandra med hår och smink), lyssna på musik och dricka och äta lite gott. Sedan kör min systers vän oss till Möllekapell :)
Känns otroligt bra att vi har kunna organisera det så bra! Jag har ju alltid viljat att på den stora dagen så ska jag få ha alla ''mina tjejer'' nära mig och vi ska göra oss i ordning tillsammans och bara ha det superfint innan det är dags för mig att få träffa min blivande man i kyrkan :)
Förhoppningen är att även Brudgummen ska få vara med sin marschalk och bestman redan från kvällen innan, men annars blir det från tidig morgon fram tills vigslen. Det kommer nog också att lösa sig ;)

Annars är det inte så mycket nytt just nu! Fortsätt att följa våran blogg!


Kramar Sandra & Robin



RSS 2.0