Födelsedagar,Flytt och Avslutningar...

Det är så otroligt mycket nu! Idag fyller min fina sambo år, och även så hans mamma. Så det har varit kalas idag, Fest igår. Och så slutar vi skolan på fredag så det har varit klassfest i fredes, och vi har varit ute hos svärfar och ätit middag och mitt i allt detta försöka vi packa ner hela våran lägenhet på 83 kvadratmeter, efterssom flyttfirman kommer om en veckan (imorgon är det en vecka) och ska flytta ner våra möbler till skåne. Själva ska vi köra ner dagen efter, så vi hinner flyttstäda lägenheten och så..
Känns riktigt roligt att flytta ner till skåne igen, saknar verkligen hela min familj och att inte kunde delta i allt som händer där nere. Men jag kommer sakna Norrköping otroligt mycket, och hela sambons släkt som finns här. Men efterssom dem finns här uppe, så kommer det bli så att vi kommer upp hit ganska ofta ändå så det känns skönt!
Men som sagt så börjar det bli riktigt stressit med packandet, och skolavslutningssaker som tar mycket (det är utvärderingar, städningar, allt som ska fixas och alla avsked som ska tas) och så.. Så därför är det inte så mycket med bröllopsplaneringarna just nu. Fast vist - vi pratar och spånar på idéer varje dag, men det är inte så aktivt planerande nu, det får vänta tills vi landat nere i skåne. Ser så fram emot att faktist kunna ta tag i det på allvar!!

Kuverten till inbjudningskorten har ännu inte kommit, men vi har fått besked om att apsolut senast den 26:te ska dem vara hos oss, så vi får bara hoppas! Så fort dem kommer ska vi ta tag och skicka ut dem, vi lovar! :)


Kramar Sandra & RobinFrieriet!

Vi har fått våra inbjudningskort! Vi blev superglada efterssom det kom en vecka tidigare än vad det skulle. Otur som vi har så var inte kuverten med, så vi har mailat dem och väntar på svar nu.. (varför svarar folk inte omgående??) Så vi kan tuvärr inte skicka ut inbjudningarna än, vilket stör mig!Men under tiden vi alla väntar på inbjudningskorten så tänkte jag att det kan vara på sin plats att jag berättar om själa frieriet som skedde den 13 April 2011, på våran 3 års förlovningsdag!

Det hela började med att vi hade bestämt att vi skulle ut och äta kvällen till ära, men att ändå bara försöka ta det lite lugnt då det trots allt var mitt i veckan. Robin lurar mig en tid innan med hjälp av våran gemensamma vän (och granne) John, genom att john får till att han behöver låna våran bil. Så vi bestämmer att han ska köra oss till resturangen och så får vi ta spårvagnen hem senare på kvällen.
Samma dag så lurar Robin mig med att han måste iväg och hjälpa sin mamma, och snäll som jag är så accepterar jag detta. Så Robin sätter på sig fin skjortan och slips innan och sticker ett par timmar innan och vi bestämmer att vi istället ska träffas på resturangen (efterssom det inte skulle finnas tid för han att komma hem och byta om och åka tillsammans in med mig). Så jag blir själv i lägenheten och ett tag innan så gör jag mig iordning.

Sen smsar Johniss (smeknamn) och frågar om vi börjar bli redo att åka, och jag svarar att jag är klar och det bara är jag som ska med. John verkar chockad över att Robin inte ska med och jag förklarar att han ska hjälpa sin mamma så vi ska träffas på resturangen istället. John kommer och möter mig och sedan kör johniss mig till stan. Vi börjar prata på och jag undrar vilken konstig väg han kör till resturangen (men jag har dåligt lokalsinne och tänker att han kanske tar ett annat, bättre håll kanske) Sedan börjar jag tro att han kanske inte vet vart vi ska, och sedan ser jag skylten till färgargårdens cafe och jag börjar misstänka att något är i görningen!
Johniss förklarar att vi ska ta en liten promenad, och jag känner nu på mig att Robin tänker fria, men har ingen aning om vart han är!
Vi går en bit längst kanalen och sedan vid en utsiktsplats över strömmen (som är ett otroligt vackert ställe, och en speciell plats för oss) där står Robin, helt finkläd, med ett nervöst leende och en bukett med röda rosor.


När jag kommer fram till honom, så ler han mot mig, kysser mig och sedan går han ner på knä. Tar fram en ask och öppnar och där i ligger en otroligt vacker ring.
Robin frågar om jag vill gifta mig med honom, och överlycklig så svarar jag givetvis ja!!
Vi blir stående ett tag på den vackra utsiktigt platsen och jag får byta min gamla förlovnings ring till den nya frieri-ringen som passar helt perfekt! (vilket jobb han har haft med det)
Där fanns bara kärlek där och då på den platsen <3

Sen så går vi till johniss som stått en bit bort och tittat på, han kör oss till våran resturang och jag och Robin avnjuter en god middag (och jag kan inte låta bli att skicka sms både till mamma och syster!). När middagen var uppäten så kom John och hämtade oss igen och körde hem oss. Väl hemma så tändes en massa levande ljus och det blev en underbar kväll som varade långt ut på natten <3


Där har ni den stora händelsen! Kan än idag inte riktigt fatta att Robin lyckades lura mig så, och att Johniss var med på det hela! Men otroligt glad över att han lyckades för det blev en sådan fantastisk upplevelse!


Så nu vet ni hur det gick till, vad tyckte ni om det??
Nu får vi bara hoppas att våra kuvert kommer snart så vi kan få bjuda in våra gäster till våran stora dag snart!


Kramar Sandra & RobinInspiration!Tog med mig sambon på en skön promenad ute i solen och passade då på att gå till biblioteket och hittade där lite roliga böcker att låna :) Hittade två som ger tips och idéer kring bröllopet och bröllopsfesten och sedan en buffe-receptbok. Blev riktigt nöjd då jag kunde låna med mig dessa hem! Älskar verkligen att söka runt och bara få en massa inspiration och idéer till våran stora dag! Så nu vet jag vad jag kommer pyssla med på kvällarna en tid fram över ;) Och sambon kommer med säkerhet hugga receptboken, haha.


Kramar Sandra & Robin
Mycket på en och samma gång ;)

Det är mycket nu med pjäser och flytt samtidigt, men ack så kul. Givetvis hinns det med lite planeringar och planer lite då och då ;) (Ni missade väl inte det förrförra inlägget där jag skrev om att vi har alla personer till vårt brudtåg nu?)

Vi har beställt inbjudningskorten, det tog lång tid att välja en layout vi trivdes med och tyckte passade oss, sedan tog det ytterligare tid att få fram textmassan så det lät fint och som oss :) Men nu är dem äntligen beställda och ska komma hem till oss om några veckor! Så fort vi har fått dem så kommer vi skicka ut inbjudningar till er alla :)

Vi har även börjat diskutera vigselringarna och tror vi har kommit fram till något som vi känner är rätt för oss, men det håller vi för oss själva ett tag till iallafall ;)Det är det senaste här hos oss.Kramar Sandra & Robin

Rosor!

Jag testade att göra rosor hemma, efter att ha sett ett repotage i en av mina bröllopstidningar med en beskrivning om hur man gjorde sådana. Tyckte dem var så fina att jag var tvungen att testa. Så här kommer lite bilder så får ni se :Gjorde den första och hade lite problem med färgen, då det var första gången med den färgen..

Så jag testade en till, och gjorde den lite mörkare...

Sen gjorde jag en lila, och satte lite glitter på den :)

Sen bara fortsatte det.. jag testade att göra en ljusljus ros..

...och en röd ros!

Och så gjorde jag en blå ros (som jag faktist gav bort). sedan fick jag tvinga mig själv att sluta!

Blev en liten rosenbukett (utan den blåa blomman som jag gav bort)
Det var verkligen jätte roligt att göra dem. (man gör dem av kaffefilter, ståltråd och floristtejp + akvarellvattenfärger) Ganska lätt när man väl fått in tekniken!
Var verkligen jätte roligt. så nu ska det vara planeras hur viktig del pappersrosorna ska få på vårat bröllop ;)
Tycker faktist att det blev väldigt fina rosor, vad tyckte ni???


Kramar Sandra & Robin
Personer är tillfrågade! :)

Nu har vi äntligen fått frågat alla människor vi tänkt ha med i brudtåget och alla har som lyckligtvis är svarat ja! Så nu är vi superglada och väldigt förväntansfulla!

Vi kommer inte göra den klassiska svenska traditionen utan vi kommer köra mycket med Anglosaxisk tradtion (som dem har blandannat i england och usa) Ett klassiskt exembel på anglosaxisk vigseltradition det är att brudgummen inte ser bruden eller hennes klänning förrens i kyrkan! Vilket även vi kommer att köra med. (så ja - bröllopsbilderna kommer tas efter vigslen, inte före som många andra väljer att göra)

Vi har som tur är fått John Liljeblad att vara våran vigselförrättare,
och han kommer stå framme vid altaret tillsammans med Robin när vigslen börjar.
Med sig kommer Robin ha sin bästa vän Emil, som kommer vara hans bestmen.
Jag kommer ha min syster Bodil och min vän Hanna som mina tärnor,
och mina systerdöttrar Leah och Ella som våra brudnäbbar.
Min bästa och äldsta vän Mattias kommer vara den som leder mig in i kyrkan, och kommer då sedan bli Robins marskalk och stå tillsammans med bestmenen framme vid altaret på Robins sida.

Som toastmadame under bröllopsfesten har vi min moster åsa som lyckligtvis tackade ja till den uppgiften!

Min kära mamma och moster Pia kommer hjälpas åt att sy upp tärnklänningarna, och även hjälpa till och vara s.k värdinnor under bröllopsfesten och fixa med maten o.s.v (tusen tack!)


Känns helt underbart att alla dem här människorna har tackat ja till att ställa upp och hjälpa oss på våran dag!
Stort tack till mamma och pia som kommer hjälpa till så mycket. Och tack åsa för att du tar på dig toastmadame-rollen, vilket kommer sitta som handen i hansken på dig ;)
Och tack till alla er som tackat ja att vara med i vårat bröllopståg. Det betyder otroligt mycket att ni vill ta på er dem rollerna! Älskar er alla!


Det är dem senaste uppdateringarna i vad som har pågått här, det har tagit lite tid att få tag på alla och så.. men det var värt all tid för att få ja från alla :)


Och idag kom förresten mönstret till tärnkläningarna! (eller ja den första iallfall, får se om vi kan använda det på den andra med) Men jag förstår ingenting av det dära, så det överlåter jag till dem som är syansvariga :)Tusen tack igen alla ni som ställer upp!!

Ni andra, ni betyder givetvis också mycket för oss och hoppas ni kommer och delar våran dag med oss <3


Kommer snart upp med lite bilder på något jag har haft för mig på senaste dagarna! Håll utsikt!


Kramar Sandra & Robin
Det går framåt i planeringarna!

Kunde inte hejda mig utan beställde två bröllopstidningar till. Tog Amelias Brud & Bröllop och sedan det förra nummret av Bröllopsmagasinet för jag tyckte så bra om den som mamma köpte till mig :)
Tänkte att har jag gått och väntat i alla dessa år på att äntligen få köpa bröllopstidningar så kan jag väl ändå få kosta på mig några stycken? Jag är ju faktist gift tills när dem nya kommer ut i oktober!Får så mycket insperation från tidningarna!

Som ni kanske förstått så har vi nu bestämt och bokat datum för vårat bröllop.
Det kommer bli en höst bröllop den 24 September 2011!
Helt otroligt - om fem månader så är vi gifta! Svårt att tro.. Det är så mycket som ska planeras och fixas, och jag älskar det! :)  (sen att man har en, förhoppningsvis två, flyttar framför sig under denna perioden det är en helt annan sak!) Men det är riktigt roligt iallafall.
Nu näst på schemat det är att fråga dem sista personerna som vi vill ha med i själva ''tåget'' om dem vill ställa upp.. Hoppas det!
Men nu vet ni i allafall datumet - 24 September!


Kramar Sandra & RobinRSS 2.0