Det märks att det börjar närma sig!

Nu börjar man känna att det inte ens är tre månader kvar tills våran bröllopsdag är här :)
Här om veckan så upplevde både vi två varsett riktigt pirr i magen över den stora dagen :) Man börjar känna att det snart är dags, förväntningarna stiger och den possitiva känslan fyller oss båda två! Vi är så förväntansfulla på att ta detta kliv in i nästa fas  i vårat gemensamma liv!

I fredes var det exakt tre månader tills den stora dagar innfinner sig, och det märks på mina drömmar att det börjar närma sig. Drömmer ganska ofta om vårat bröllop, härom natten så drömde jag att mamma och moster Pia hade sytt klart tärnklänningarna och när dem visade dem (på tärnorna) så var klänningarna inte alls som vi bestämt, utan slutade vid knäna där framme och gick sedan ner till golvet därbak, plus att dom satt ett långt släp på båda klänningarna. Jag var inte alls nöjd över deras egna insitivtagande till att ''piffa'' upp klänningarna som dem sa i drömmen.... haha, det är så roligt med drömmar. Får bara hoppas det inte var en sann-dröm ;)

Och vi har fått flera gäster som tackat JA till bröllopet, blir lika glad varje gång :) Och så får man höra att dem följer bloggen också, och det är ju riktigt roligt att höra! Var inte rädda för att kommentera :)

Känner verkligen på mig att den 24 September kommer bli en helt fantastisk dag, delad med en massa fantastiska människor <3


Kramar Sandra & Robin




Cupcakes!

Har testat att baka lite olika cupcakes. Vi ska som sagt ha cupcakes på bröllopet, men problemet har varit att vi måste ha en frosting som klarar av att stå i 24 timmar, efterssom vi inte har någon möjlighet att göra dem samma dag, så får det bli på kvällen innan när vi är i lokalen och fixar till det.

Testade en sort :


En väldigt söt varant, som höll vårat 24-timmars test! Men dock ändrade vi till att vilja ha vit frosting istället efterssom det inte gick att få den mer röd än så här.. (vill inte ha rosa på bröllopet!)



Så vi testade en annan frosting, som innehåller choklad! Tyckte den var godare för den var inte lika söt (plus att jag gillar choklad) och den klarade också av vårat 24-timmars test. Så denna frostingen blir det nog.
Fast med svarta muffinsformar med rött & guldigt strössel. Ser den god ut???



Idag fick vi även en god nyhet på posten!


Vi fick våran hindersansökan tillbaka och fick godkänt (så inget syskonskap eller redan gifta inte!) Så nu får vi gifta oss :) :)


Vi åkte även ut till lokalen som vi ska ha våran bröllopsfest i idag! Mamma följde med oss och tittade. Hon är bra på sånt där!


Här är mamma i den stora salen (fast hela syns ju givetvis inte på bilden)
Blev positivt överraskad till hur fin lokalen har blivit! Och stolarna är nya och SNYGGA så vi behöver inte bry oss om att fixa stolsöverdrag (vilket faktist sparar både tid, pengar & energi) Och det fanns ett snyggt buffebord som är självklar till när vi ska servera maten, helt kanon! Och lokalen har även en nybyggd veranda med terassvärmare och mycket mera! Blev verkligen glad över hur fin den var (inte för att den var ful innan för då hade vi inte bokat den) Men det har verkligen hänt mycket med huset under dem åren vi inte varit där!
Så nu är vi helt hundra på att vi kommer kunna smycka och dekorera det till en fantastiskt atmosvär på våran bröllopsdag <3


Kramar Sandra & Robin




lite av allt...

Nu var det ett tag sedan vi lämnade lite rapport här (tycker iallafall jag)
Jag provade iallafall för ett tag sedan att måla naglarna i lite olika varianter för att se om jag hittade något som jag kunde tänkas vilja ha på bröllopet.



Blev fem varianter här. Gillar ni något av dem? Själv har jag ännu inte bestämt mig för om det blir något av dem här eller om jag hittar på något annat ;) Vi får se!


Vi har även hittat tyg till våra tärnor!!!


Fick med oss en stor påse hem från tygaffären. Hittade en otroligt fint tyg, i den färg vi tänkt oss, och på rea dessutom! Tidigare kostade tyget 200kr/metern (helt sjukt!) men nu kostade det bara 50kr/metern! Kändes som det var ödet! Tur att mamma bestämde sig för att vi skulle prova att kolla i den lilla tygbutiken nära här innan vi begav oss till en stor i Helsingborg!
Så vi köpte tyg till två klänningar, plus matchande foder, och dragkedjor och trådar, så allt går i samma färgton. Det hela gick på 1000:-, vilket jag inte tycker är farligt för två brudtärneklänningar! Tack till mamma och moster Åsa som lånade oss pengar tills löningen är här, så vi kunde köpa tyget nu när det fanns där ;)


försökte ta ett foto som visade färgen men det lyckades inte riktigt, här ser det lite mer lila ut än vad det är. I verkligheten så är det mer mörkrött, vinrött kan man säga! Och så är det glansigt som balklänningstyg! Tror det kommer bli helt perfekt när dem väl är klara! Är riktigt spänd på hur resultatet blir!!


Så det kommer uppdatering kring tärnklänningarna snart! För övrigt så.. är det full rulle! Samtidigt som jobb, semesterplanering, festplanering så planeras även vårat bröllop som nu sakta närmar sig! Och det känns så otroligt fantastiskt! <3
Nu börjar det även droppa in folk som tackar Ja till inbjudningarna vi skickar, och det känns roligt att dem gör det redan nu, även om det för vissor är o.s.a senast den 3 augusti... Men det är kul när folk tackar ja direkt, värmer lite ;)
Och i veckan ska vi åka och kolla på våran festlokal, ta mått och bilder och sådant. Och just nu håller jag på att baka olika cupcakes för fullt för att testa smak och hållbarhet så vi vet vilket recept som fungerar på våran stora dag :) Och så letar vi psalmer och sådant med. Blir lite mixtrande då dem ska passa oss båda och givietvis kyrkan! Men det går framåt där med. Kanske ni har några förslag??


För övrigt vill vi bara säga : KOMMENTERA MERA! Tycker ni har blivit lite slöa på att kommentera och det tycker vi är tråkit, och då är det inte lika lockande att fortsätta skriva...
Så kommentera!



Kramar Sandra & Robin




Tips på Boende!

Tänkte att vi ger lite tips på boende för våra gäster som åker långt och behöver sova någonstanns.

Första tipset är Pensionat Neptun :



Ett vackert pensionat där ett dubbelrum kostar 550:- per natt. Frukostbuffe finns att köpa för 60:- per person.
Pensionatet ligger i Båstad så det är ca 9 km från våran festlokal. En resa på ca 10 minuter.
För mer info och priser på detta pensionatet kan ni gå in på deras hemsida http://www.pensionatneptun.se/swe/Pensionat_Neptun.html och kolla.




Sedan har vi Vandrarhemmet Drivan



Här finns det möjlighet att sova i såkallat Flerbäddsrum.
Och det kostar från 160:- per person och natt. Alltså ett riktigt billigt alternativ för den som letar efter det.
Detta ligger också i Båstad.
För mer information om Drivan så kan ni gå in på deras hemsida http://www.bastad.com/div/drivan/men-van.htm och kolla.



Sedan har vi Hallansåsens Vandrarhem /B&B



Här finns det dubbelrum för ca 500:- per natt och då ingår frukost!
Hit är det ca 2 mil ifrån festlokalen, en resa på ca 20 minuter, men som sagt så ingår frukost på detta vandrarhemmet!
För mer information och priser och rum så kan ni gå in på deras hemsida http://www.hallandsasensvandrarhem.se/ och kolla.



Så här är tre alternativ som vi tycker är bra och i rimliga prisklasser. Det finns givetvis fler, det är bara att gå in och leta. Oftast finns det i mindre orter runt om Båstad / Hov, så den som söker skall finna ;)
Men här är iallafall tre tips, ni får kolla själva vad ni tycker.
Hoppas våra gäster hittar något som passar dem!



Kramar Sandra & Robin


Klänningen är beställd :)

Japp, så är det! Jag har beställt min brudklänning :)
Finaste mamma gjorde det möjlighet, genom att hon betalade den! Hon är helt underbar och superfin som gör detta! Blev helt överlycklig!
Så en otroligt vacker klänning är nu beställd och ska leveraras om fyra veckor! Hittade en otroligt fin klänning på nätet, för en vettig summa - 1650:- (sedan frakt + underkjol) Men allt som allt hamnade på 2100, vilket jag tycker är en rimlig prisklass på en bröllopsklänning. Och kontaktpersonen är otroligt hjälpsam och snabb så det känns väldigt bra. Och klänningen är så fin :) Kan tuvärr inte lägga upp en bild på den efterssom den blivande maken inte får se klänningen förrens på bröllopsdagen.

Så nu vill jag bara att fyra veckor ska gå så jag får hem klänningen och kan få prova den! Är så spänd!! :) I natt drömde jag bara om klänningen HELA tiden, ena gången var det för liten, andra var den för kort, tredje gången så satt sen helt perfekt men då tappade jag bort den o.s.v Får hoppas dem drömmarna slutar och att min klänning kommer fort :) Är som ni nog förstår väldigt spänd och glad just nu, klänningen är det ju ändå något speciellt med, den har man drömmt om i hela sitt liv så ;)


Annars så planeras det lite fram och tillbaka, det diskuteras lite mat och stolar. Och idag ska vi iväg och kolla tyg i en butik här nära, se och där finns något fint tyg till brudtärnornas klänningar, inom våran prisklass! Håll tummarna!


Kramar Sandra & Robin




blev inget hos guldsmedjan idag inte!

Vi åkte in till stan idag för att diskutera kring ringar och ett armband till vårat bröllop.
Min vigselring kommer bli min mammas gamla vigselring (som jag burit på höger hand sedan jag var 15) Ville ha en ring som betyde något rent familjemässigt och insåg då att jag hade en ring väldigt nära tillhands. När jag diskuterade det med sambon så tycker även han att det var en väldigt fin idée. Plus att vi slipper leta efter ännu en ring till mig (jag har sådan beslutsångest!) och blir blir onekligen billigare ;)
Så mammas gammla vigselring ser det ut att bli. Det är en guldring med 5 små diamanter på. (en ring som hon dessutom betalade helt själv!)
Min fieri ring som Robin gav till mig när han friade är givetvis väldigt speciellt för mig, men jag känner att jag vill ha min förlovningsring plus en vigselring som gift, alltså två ringar. Min fieriring kan jag ju fortfarande ha på höger hand!
Vi skulle in till guldfynd för att diskutera vad det kommer att kosta att förminska den, plus att ta bort dem gamla gravyren och ersätta den med en ny.
Plus att Robin skulle leta efter en vigselring till honom. Han vill ha en silverring till sin förlovningsring som vigselring.
Och så skulle vi höra priset på ett armband som jag behöver förminska. Min mamma gav mig ett armband som mormor fick på sin 20års dag av min morfar, ett vackert silverarmband i form av löv. Vill gärna ha det på bröllopsdagen, men det måste förminskas lite.
MEN dömm till vår förvåning när vi kommer till guldfynd och ser att det inte längre är ett guldfynd där utan en Guldbutik! Vi gick iallfall in för att se, men utbudet var dåligt angående silverringar för Robin, och hon som arbetade hade väldigt dålig koll på saker och priser, så vi gick igen.
För bli att åka till ett Guldfynd i Helsingborg istället..
Lite tråkit dock...


För övrigt, så har måtten tagits på mina brudtärnor så nu ska tyg snart inhandlas!
Och jag tittar runt på brudklänningar, har fortfarande en favorit på 3800:- som jag dock tycker är för dyrt (Det är en dags klädsel!!) Men har även en annan favorit som landar på 1890:- Supervacker är den! Den är i mina tankar så får vi se hur det blir i slutändan ;)  <3


Har även hittat en modell på presentaskar som funderar bra. Testade att vika enligt modellen och det var enkelt och resultatet blev bra!


Vi ska ha en presentask vid varje placering, så varje gäst får en liten present! (Tänker dock inte avslöja vad som kommer vara i!)
Givetvis ska låderna inte vara gröna, utan högst troligt Röda. Ska köpa papper när vi är på Hästveda Marknad i Juli, där kan man hitta billigt papper som ändå är lite tjockare, så det kör vi på!

Vi planerar lite fram och tillbaka, men just nu lutar det mot att ha ett litet band på detta viset och sedan skriva namnet på ena sida, så det även fungerar som bordsplacering! Vad tror ni om det?



Kramar Sandra & Robin



Klänning!

Vet att många undrar över min brudklänning, kan säga att så gör jag med ;) haha..
Med klarspråk så har jag ännu ingen klänning, men vet däremot vilken modell jag gärna vill ha.



Den bilden beskriver ganska bra vad jag vill ha. Det ska vara en tyll-i-lager-kjol (så ingen underkjol behövs) och så det blir lite ''prassel'' men inte så att man är förlamad till att göra något XD Vill inte ha allt för mycket ryffpyff, men ändå denna modellen. Dock vill jag ha axelband på min klänning! Har hittat en fin klänning som har denna modellen, för 3800:- Vilket jag vet inte är så där jätte farligt, men jag är snål och fattig och tycker det är ganska mycket pengar :S Speciellt nu då vi ännu inte börjat jobba och har 0 i våran budget. Tråkit men sant.
Men det ska nog lösa sig! Det är iallfall väldigt roligt att kolla runt på en mängder av sidor och drömma och få idéer :)
Vad tycker ni om denna modellen??


Kramar Sandra & Robin




Gäster är inbjudna!

Puh, det har varit mycket med flytt och examen, men nu har vi äntligen landat i Skåne och kan ägna mer tid till bröllopsplaneringarna :)

Vi fick våra kuvert till inbjudningskorten på utsatt tid! (komiskt dock att det tag längre tid att skicka vanliga enkla, vita kuvert, än att trycka upp speciella kort med text och bakgrund och skicka!)



Så här ser våra inbjudningskort ut! Älskar verkligen designen på dem! Så roligt att vi båda har samma smak på saker ;)



Med i inbjudningarna skickade vi också en liten ramsa som förklarar att vi endast önskar oss pengar till våran bröllopsresa. Vi har valt att göra så att dem som vill ge oss en present = donera lite till våran bröllopsresa, ska sätta in pengar på ett konto vi öppnat för detta syftet, så att vi sedan efter bröllopsdagen kan ta och boka en sista minuten resa och resa dit vi hamnar <3
Våra gäster som kommer långväga ifrån (Hela Robins sida plus några gemensamma vänner bor ju uppe runt Norrköping = 40 mil bort) så skickade vi även med en liten karta för att visa på vart vigslen kommer vara och vart vi sen kommer ha bröllopsfesten (skiljer ca 6 mil på platserna) så dem kunde få en liten översikt på det hela.

Inbjudningskorten är skickade och en del vet vi har fått dem efterssom dem redan tackat JA ordentligen, så vi kan skriva upp dem på gästlistan! Super roligt att få bekräftat att folk kommer :)



Det blev en del kort att skicka ;) Men det var bara roligt att göra!


Så det är väl det senaste. För övrigt så var jag och min ena moster i Ullared i går och då inhandlade jag lite pysselsaker till bröllopet, tycker det är så roligt att pyssla så jag kommer göra mycket själv ;) Även sambon gillar att göra en del så det kändes bara självklart att välja att inte köpa färdiggjorda saker utan faktist göra dem själv!

Och på Söndag kommer mina brudtärnor hit för att tas mått på, så vi kan se med mönstret och får veta hur mycket tyg som behöver köpas! Är så glad att jag har mamma och moster Pia som ställer upp och gör klänningarna, för jag förstår ingenting av det dära! Men det ska bli kul att starta projektet med klänningarna, och även att tärnorna ska få träffa varandra! (Dem känner nämligen inte varandra)


Kramar Sandra & Robin



RSS 2.0